Kontakt

Onderscheidingen van Ballerina - Ontwerpraad

De Y-keuken: een revolutie - voor een nieuwe generatie
German Design Award
German Innovation Award
Interior Innovation

De Y-keuken: een revolutie - voor een nieuwe generatie

Complexe inrichtingsvragen hebben eenvoudige, tot in detail doordachte antwoorden nodig. De nieuwe Y-keuken is een kleine revolutie en het logische gevolg van het klassieke keukeneiland. Van klein stadsappartement tot vrijstaand huis - de vorm van de Y-keuken maakt van uw keuken een centraal communicatieplatform.
design by Michael Hilgers
De meubelmaker en architect Michael Hilgers ziet zichzelf als design-uitvinder. In zijn ontwerpen voor bekende firma's combineert hij altijd vindingrijkheid met een minimalistische vormgeving. Hilgers innovatieve, maar tegelijkertijd verbluffend eenvoudige meubeloplossingen worden ter illustratie van zijn filosofie gebruikt, bijvoorbeeld door vraagtekens te zetten bij traditionele productcategorieën voor onze huidige woon- en werkwereld en door hierover op pragmatische wijze opnieuw na te denken. De in zijn studio in Berlijn ontwikkelde (multi-)functionele, flexibele en ruimtebesparende pionierproducten werden meermaals onderscheiden, o.a. met de Interior Innovation Award.

Die Y-Küche

Ballerina-Küchen ontvangt de prijs "Winnaar" van een deskundige jury van de Duitse designprijs 2018.

De jury van de Duitse Ontwerpraad 2018 bevestigt:
Ballerina-keukens staan voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Opnieuw bewees de Y-keuken dat keukens - met name kookeilanden - het centrale communicatieplatform in huis zijn.
Ballerina presenteerde de Y-keuken voor de eerste keer op de in-house expositie 2016. Het werd in januari 2017 bij LivingKitchen in Keulen aan het internationale publiek gepresenteerd. De keuken, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse ontwerper Michael Hilgers, zorgde voor veel enthousiasme bij alle kijkers. De slim gekozen vorm combineert design en communicatie in één. Met de nu bekroonde "Winnaar" -prijs in de categorie "Keuken" is het ontwerp van de Y-keuken opnieuw erkend.
De German Design Award is een van de meest erkende ontwerpwedstrijden wereldwijd en geniet een hoge reputatie tot ver buiten professionele kringen. Iedereen die de concurrentie hoog in het vaandel voert, heeft met succes bewezen een van de beste te zijn.

Die Y-Küche

Ballerina Keukens ontvangt de "Winnaar" -prijs van een deskundige jury van de Duitse Innovation Award 2018.

De jury van de Duitse Design Council op de German Innovation Award 2018 bevestigt: Ballerina-keukens staan voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Opnieuw bewees de Y-keuken dat keukens - met name kookeilanden - het centrale communicatieplatform in huis zijn. Ballerina presenteerde de Y-keuken voor de eerste keer op de in-house expositie 2016. Het werd in januari 2017 bij LivingKitchen in Keulen aan het internationale publiek gepresenteerd. De keuken, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse ontwerper Michael Hilgers, zorgde voor veel enthousiasme bij alle kijkers. De slim gekozen vorm combineert design en communicatie in één en vertegenwoordigt een echte innovatie. Met de nu bekroonde "Winner" -prijs in de categorie "Keuken" is de innovatie van de Y-keuken opnieuw erkend. De Duitse Innovation Award is een van de meest erkende ontwerpwedstrijden wereldwijd en geniet een hoge reputatie ver buiten professionele kringen. Iedereen die de concurrentie hoog in het vaandel voert, heeft met succes bewezen een van de beste te zijn.

Naar de top