Kontakt

Onderscheidingen van Ballerina - Ontwerpraad

German Innovation Award
German Innovation Award
German Innovation Award
German Innovation Award
German Innovation Award
German Innovation Award
German Design Award Special
German Innovation Award
German Design Award
German Design Award
Die Y-Küche

Ballerina Keukens ontvangt de "Winnaar" -prijs van een deskundige jury van de Duitse Innovation Award 2018.

De jury van de Duitse Design Council op de German Innovation Award 2018 bevestigt: Ballerina-keukens staan voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Opnieuw bewees de Y-keuken dat keukens - met name kookeilanden - het centrale communicatieplatform in huis zijn. Ballerina presenteerde de Y-keuken voor de eerste keer op de in-house expositie 2016. Het werd in januari 2017 bij LivingKitchen in Keulen aan het internationale publiek gepresenteerd. De keuken, die werd ontwikkeld in samenwerking met de Berlijnse ontwerper Michael Hilgers, zorgde voor veel enthousiasme bij alle kijkers. De slim gekozen vorm combineert design en communicatie in één en vertegenwoordigt een echte innovatie. Met de nu bekroonde "Winner" -prijs in de categorie "Keuken" is de innovatie van de Y-keuken opnieuw erkend. De Duitse Innovation Award is een van de meest erkende ontwerpwedstrijden wereldwijd en geniet een hoge reputatie ver buiten professionele kringen. Iedereen die de concurrentie hoog in het vaandel voert, heeft met succes bewezen een van de beste te zijn.

German Innovation Award

Ballerina Keukens ontvangt de "Winnaar" -prijs van een deskundige jury van de Duitse Innovation Award 2019.

De jury van de Duitse Ontwerpraad tijdens de Duitse Innovatieprijs 2019 heeft dit bevestigd: Ballerina-Küchen staat voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Mobiliteit, vrijheid, individualiteit - dat zijn de modewoorden van deze tijd en de nieuwe ruimteconcepten. De trend om de klassieke inbouwkeuken op te lossen in mobiele units en deze als losse elementen in het woonruimteconcept te integreren, wordt steeds sterker. Het is dan ook een logisch gevolg om de bekende starre hardwarevormen op te lossen in nieuwe mobiele eenheden. Ballerina brengt ook de nieuwe TakeAway-ontwikkeling op de markt. Het uittrekelement bestaat uit twee delen en kan worden verwijderd, een draagbaar, verrijdbaar opbergmedium dat overal mee naartoe kan worden genomen waar de inhoud nodig is. TakeAway is stapelbaar en daarmee een nieuwe hoogwaardige, elegante vorm van de historische doos. Met de onderscheiding "Winnaar" in de categorie "Keuken" is de innovatie TakeAway opnieuw erkend. De Duitse Innovatieprijs is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet een hoge reputatie, die ver buiten de vakgebieden reikt. Iedereen die het opneemt tegen de concurrentie van topklasse heeft met succes bewezen dat hij tot de beste behoort. De Duitse Innovatieprijs is een erkenning voor bedrijfstakoverkoepelende producten en oplossingen die zich vooral onderscheiden van eerdere oplossingen op het gebied van gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde. Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren bestaan immers in alle sectoren. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak niet. De Duitse Innovatieprijs wil daar verandering in brengen. Het maakt grote prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering in de markt.

Bekijk de winnende keuken
German Innovation Award

Ballerina Keukens ontvangt de "Winnaar" -prijs van een deskundige jury van de Duitse Innovation Award 2020.

De jury van de Duitse Ontwerpraad tijdens de German Design Award 2020 heeft dit bevestigd: Ballerina-Küchen staat voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Mobiliteit, vrijheid, individualiteit - dat zijn de modewoorden van deze tijd en de nieuwe ruimteconcepten. De trend om de klassieke inbouwkeuken op te lossen in mobiele units en deze als losse elementen in het woonruimteconcept te integreren, wordt steeds sterker. Het is dan ook een logisch gevolg om de bekende starre hardwarevormen op te lossen in nieuwe mobiele eenheden. Ballerina brengt ook de nieuwe TakeAway-ontwikkeling op de markt. Het uittrekelement bestaat uit twee delen en kan worden verwijderd, een draagbaar, verrijdbaar opbergmedium dat overal mee naartoe kan worden genomen waar de inhoud nodig is. TakeAway is stapelbaar en daarmee een nieuwe hoogwaardige, elegante vorm van de historische doos. Met de onderscheiding "Winnaar" in de categorie "Keuken" is de innovatie TakeAway opnieuw erkend. De German Design Award is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet een hoge reputatie, die ver buiten de vakgebieden reikt. Iedereen die wint tegen de topcompetitie heeft met succes bewezen een van de beste te zijn. De prijs die innovatie zichtbaar maakt. De German Design Award wordt uitgereikt aan producten en oplossingen uit verschillende sectoren die verschillen van eerdere oplossingen op het gebied van gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde. Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren bestaan immers in alle sectoren. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak niet. De German Design Award wil daar verandering in brengen. Het maakt grote prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering in de markt.

Bekijk de winnende keuken
German Innovation AwardGerman Innovation Award

Ballerina Kitchens ontvangt "Winner" award van deskundige jury van de German Innovation Awards 2020.

De jury van de Duitse raad voor design bekrachtigt de German Innovation Award 2020: Ballerina keukens staan voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Mobiliteit, vrijheid, individualiteit - dat zijn de modewoorden van onze tijd en de nieuwe ruimteconcepten. De trend om de klassieke inbouwkeuken op te splitsen in mobiele eenheden en deze als afzonderlijke elementen met functies in het woonruimteconcept te integreren, wordt steeds sterker. FreeSTYLE WALL kan aan vele woonsituaties worden aangepast. Of het nu in de keuken is, in de woonkamer, als halvariant of zelfs met een kledingstang in inloopkasten. Flexibele inrichtingsmogelijkheden met legplanken, onderkasten, hangkasten, hoge kasten en LED-verlichting met Emotion-technologie ronden dit rekkensysteem af. Het concept is bedacht door het ontwerpersduo Thorsten Rosenstengel en Kristina Meyer. Met de "Winner" award in de categorie "Keuken" is de innovatie van FreeSTYLE WALL opnieuw erkend. De German Innovation Award is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet ook ver buiten vakkringen een grote reputatie. Degenen die de concurrentie op topniveau de baas zijn, hebben met succes bewezen dat zij tot de besten behoren. De prijs die innovatie zichtbaar maakt De German Innovation Award bekroont producten en oplossingen in alle sectoren die zich vooral onderscheiden door gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van eerdere oplossingen. Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren, bestaan immers in alle sectoren. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak ook niet. De Duitse innovatieprijs wil daar verandering in brengen. Het maakt grootse prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering op de markt.

Bekijk winnende keuken
German Innovation AwardGerman Innovation Award

Ballerina keukens ontvangt "Special Mention" award van deskundige jury van de German Design Awards 2021.

De jury van de Duitse Raad voor Vormgeving bekrachtigt de German Design Award 2021: Ballerina keukens staan voor innovatieve producten die baanbrekend zijn in het nationale en internationale designlandschap. Mobiliteit, vrijheid, individualiteit - dat zijn de modewoorden van onze tijd en de nieuwe ruimteconcepten. De trend om de klassieke inbouwkeuken op te splitsen in mobiele eenheden en deze als afzonderlijke elementen met functies in het woonruimteconcept te integreren, wordt steeds sterker. FreeSTYLE WALL kan aan vele woonsituaties worden aangepast. Of het nu in de keuken is, in de woonkamer, als halvariant of zelfs met een kledingstang in inloopkasten. Flexibele inrichtingsmogelijkheden met legplanken, onderkasten, hangkasten, hoge kasten en LED-verlichting met Emotion-technologie ronden dit rekkensysteem af. Het concept is bedacht door het ontwerpersduo Thorsten Rosenstengel en Kristina Meyer. Met de "Special Mention" award in de categorie "Excellent Product Design - Furniture" werd de innovatie van de FreeSTYLE WALL opnieuw bekroond. De German Design Award is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet ook ver buiten vakkringen een grote reputatie. Zij die zegevieren tegen de concurrentie van topklasse hebben met succes bewezen dat zij tot de besten behoren. De prijs die innovatie zichtbaar maakt. De German Design Award bekroont innovatieve producten en projecten, hun fabrikanten en ontwerpers die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale designlandschap. De German Design Award ontdekt en presenteert unieke designtrends: een prijs die de designgeoriënteerde economie vooruithelpt.

Bekijk winnende keuken
German Innovation Award 2021German Innovation Award 2021

Ballerina Kitchens ontvangt "Winner" award van deskundige jury van de German Innovation Awards 2021.

De prijs die innovatie zichtbaar maakt! De Duitse innovatieprijs bekroont sectoroverschrijdende producten en oplossingen die zich vooral onderscheiden door gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van eerdere oplossingen. Want: Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren, komen in alle sectoren voor. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak ook niet. De Duitse innovatieprijs wil daar verandering in brengen. Het maakt grote prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering in de markt... Mobiliteit, vrijheid, individualiteit - dat zijn de modewoorden van onze tijd en van nieuwe ruimtelijke concepten. De trend om de klassieke inbouwkeuken op te splitsen in mobiele eenheden en deze als afzonderlijke elementen met functies in het woonconcept te integreren, wordt steeds sterker... De praktische en veelzijdige FREEBRIDGE, een kleine, mobiele tafel met verwisselbare functionele elementen, kan overal worden geplaatst en op verschillende manieren worden gebruikt. Altijd waar je het nodig hebt. En het beste: alle functionele elementen, zoals het flessen- of kruidenbakje, het kruidenrekje, het messenblok of de rolhouder, kunnen flexibel in de FREEBRIDGE worden gestoken en ook altijd worden verwisseld. Ballerina biedt de innovaties aan in twee afwerkingen - licht eiken en donker essen. De German Innovation Award is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet ook ver buiten vakkringen een grote reputatie. Degenen die de concurrentie op topniveau de baas zijn, hebben met succes bewezen dat zij tot de besten behoren. De prijs die innovatie zichtbaar maakt De German Innovation Award bekroont producten en oplossingen in alle sectoren die zich vooral onderscheiden door gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van eerdere oplossingen. Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren, bestaan immers in alle sectoren. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak ook niet. De Duitse innovatieprijs wil daar verandering in brengen. Het maakt grootse prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering op de markt.

Bekijk winnende keuken
German Design Award Special 2022German Design Award Special 2022

Ballerina Kitchens ontvangt "Special Mention" award van deskundige jury van GERMAN DESIGN AWARD SPECIAL 2022.

De premium prijs van de Rat für Formgebung.
De German Design Award is de belangrijkste prijs van de Duitse Raad voor Vormgeving. Met zijn wereldwijde spectrum en internationale aantrekkingskracht is het een van de meest prestigieuze prijzen in het designlandschap in alle sectoren. Sinds 2012 identificeert de German Design Award belangrijke designtrends, presenteert ze aan een breed publiek en eert ze. Elk jaar worden buitengewone inzendingen op het gebied van productontwerp, communicatieontwerp en architectuur bekroond.

De "Special Mention" onderscheiding van de German Design Award wordt toegekend aan opmerkelijke designprestaties. Prijswinnaars die met hun werk overtuigen door een bijzondere aanpak of een deelaspect kunnen zich met dit kwaliteitskeurmerk van de concurrentie onderscheiden.

Mobiliteit, vrijheid, individualiteit - dat zijn de modewoorden van onze tijd en van de nieuwe ruimteconcepten. De trend om de klassieke inbouwkeuken in mobiele eenheden op te splitsen en deze als afzonderlijke elementen met functies in het woonruimteconcept te integreren, wordt steeds sterker.... De praktische en veelzijdige FREEBRIDGE, een kleine, mobiele tafel met verwisselbare functionele elementen, kan overal worden geplaatst en op verschillende manieren worden gebruikt. Altijd waar je het nodig hebt. En het beste: alle functionele elementen, zoals het flessen- of kruidenbakje, het kruidenrekje, het messenblok of de rolhouder, kunnen flexibel in de FREEBRIDGE worden gestoken en ook altijd worden verwisseld. Ballerina biedt de nieuwigheden aan in twee afwerkingen - licht eiken en donker essen.

Bekijk winnende keuken
German Innovation Award 2022German Innovation Award 2022

Ballerina Kitchens ontvangt "Winner" award van deskundige jury van de German Innovation Awards 2022.

De prijs die innovatie zichtbaar maakt! De Duitse innovatieprijs bekroont sectoroverschrijdende producten en oplossingen die zich vooral onderscheiden door gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van eerdere oplossingen. Want: Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren, komen in alle sectoren voor. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak ook niet. De Duitse innovatieprijs wil daar verandering in brengen. Het maakt grootse prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering op de markt.

De HOMETOOL met zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden omvat de garderobe, het bureau, opbergmogelijkheden voor keukengerei en tegelijkertijd een bar. Jeder Quadratzentimeter bietet wertvollen Stauraum, der individuell genutzt werden kann. De duidelijke lijnen maken van de HOMETOOL een echt designstuk in huis.

De German Innovation Award is een van de meest erkende designwedstrijden ter wereld en geniet ook ver buiten vakkringen een grote reputatie. Degenen die de concurrentie op topniveau de baas zijn, hebben met succes bewezen dat zij tot de besten behoren. De prijs die innovatie zichtbaar maakt De German Innovation Award bekroont producten en oplossingen in alle sectoren die zich in de eerste plaats onderscheiden door gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van eerdere oplossingen.

Want: Innovaties die de toekomst vormgeven en het leven verbeteren, komen in alle sectoren voor. Soms zie je ze op het eerste gezicht - maar vaak ook niet. De Duitse innovatieprijs wil daar verandering in brengen. Het maakt grootse prestaties zichtbaar voor een breed publiek en zorgt voor een succesvolle positionering op de markt.

Bekijk winnende keuken
German Design Award 2023German Design Award 2023

Ballerina Kitchens ontvangt "Winner" award van deskundige jury van de German Design Awards 2023.

De hoofdprijs van de Duitse Raad voor Vormgeving. De German Design Award is de hoofdprijs van de German Design Council. Met zijn wereldwijde spectrum en internationale aantrekkingskracht is het een van de meest prestigieuze prijzen in het designlandschap in alle sectoren. Sinds 2012 identificeert de German Design Award belangrijke designtrends, presenteert ze aan een breed publiek en eert ze. Elk jaar worden buitengewone inzendingen op het gebied van productontwerp, communicatieontwerp en architectuur geëerd.

De onderscheiding "Winnaar" van de German Design Award bekroont uitstekende en voorbeeldige designprestaties in het kader van een specifieke categorie. Een passend aantal designproducten per categorie wordt als "Winnaar" bekroond. Deze worden geselecteerd door een aparte jury van deskundigen in elke categorie van de German Design Award.

De HOMETOOL met zijn veelzijdige gebruiksmogelijkheden omvat garderobe, bureau, opbergmogelijkheden voor keukengerei en een bar tegelijk. Elke vierkante centimeter biedt waardevolle opbergruimte die individueel kan worden gebruikt. De heldere lijnen maken van de HOMETOOL een echt designstuk in huis.

Bekijk winnende keuken
German Design Award 2024
Youtube Video

Ballerina-Küchen ontvangt de onderscheiding "Winner" van de vakjury van de German Design Awards 2024.

De prijs voor uitmuntend design.
De German Design Award is de belangrijkste prijs van de German Design Council. Met zijn wereldwijde reikwijdte en internationale aantrekkingskracht is het een van de meest prestigieuze prijzen in het designlandschap in alle sectoren. Sinds 2012 identificeert de German Design Award belangrijke designtrends, presenteert ze aan een breed publiek en eert ze. Elk jaar worden buitengewone inzendingen op het gebied van productontwerp, communicatieontwerp en architectuur bekroond.

De onderscheiding "Winnaar" van de German Design Award erkent buitengewone en voorbeeldige designprestaties in de context van een specifieke categorie. In elke categorie wordt een passend aantal designproducten geëerd als "Winnaar". Deze worden geselecteerd door een aparte jury van experts in elke categorie van de German Design Award.

De expressieve solisten geven het inrichtingsconcept de kers op de taart - dat beetje extra. Intern verlichte vitrines met elegante, glazen deuren met aluminium frame uit één stuk vormen een stralend middelpunt. FREE ELEMENTS creëren een architectonisch samenspel van openheid, semi-transparantie en geslotenheid.Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Jury statement
De combinatie van heldere lijnen, elegante proporties en hoogwaardige materialen zoals aluminium en glas zorgen voor een tijdloze uitstraling waardoor de "FREE ELEMENTS" vitrinekasten een harmonieuze aanvulling vormen op veel moderne interieurs. Dankzij hun transparante uiterlijk zijn de kasten perfect als ruimteverdeler.

Bekijk winnende keuken
Naar de top