Kontakt

De Y-keuken
Een revolutie voor een nieuwe generatie

Complexe inrichtingsvragen hebben eenvoudige, tot in detail doordachte antwoorden nodig. De nieuwe Y-keuken is een kleine revolutie en het logische gevolg van het klassieke keukeneiland.

Van klein stadsappartement tot vrijstaand huis - de vorm van de Y-keuken maakt van uw keuken een centraal communicatieplatform.

Die Y-Küche

Eilandoplossingen voor een open woonstijl zijn erg populair. De Berlijnse designer Michael Hilgers heeft deze inrichtingstrend consequent uitgewerkt. Zijn Y-keuken is een revolutie die de belangrijke functiegebieden bundelt en hierbij een nieuw ruimtelijk gevoel biedt. Voorbereiden, koken, spoelen en bevoorraden – dat is Y in alle richtingen en tot in het kleinste detail doordacht.

Afhankelijk van de architectuur van de ruimte kan de Y vrijstaand of tegen de wand worden geplaatst. Het concept is echter altijd: openheid. Met de Y wordt de keuken het centrale middelpunt van het huis. Je vraagt je af: waarom is nog niemand op dit idee gekomen? Dat het uitgerekend een idee van Michael Hilgers is, verbaast niet. Hij werd voor zijn ontwerpen al meerdere keren bekroond met de »Interior Innovation Award«. Hilgers gaat het om stedelijk design, dat bij ons levensgevoel in de 21e eeuw past.

Die Y-Küche

Hilgers innovatieve, maar tegelijkertijd verbluffend eenvoudige meubeloplossingen worden ter illustratie van zijn filosofie gebruikt om vraagtekens te zetten bij traditionele productcategorieën voor onze huidige woon- en werkwereld en hierover op pragmatische wijze opnieuw na te denken.

Ballerina presenteerde de Y-keuken voor het eerst op de LivingKitchen 2017. En zorgde bij alle toeschouwers voor groot enthousiasme. Door de geraffineerd gekozen vorm worden zowel design als communicatie in één element verenigd.

GL 5656
GL 5656
GL 5656
GL 5656

De Y-keuken voor de Y-generatie
Marktonderzoekers concluderen: de generatie Y kookt anders. De zogenaamde millennials zijn enthousiaste koks, ze koken gemiddeld vijf keer per week en interesseren zich voor de laatste trends op voedingsgebied. Maar ze koken wel anders. Gerechten worden individueel samengesteld en er worden nieuwe recepten uitgeprobeerd. Vaak wordt er samen met vrienden gekookt en hier biedt de Y-keuken als communicatief centrum een echt nieuw, consumentgericht design.

Naar de top