Kontakt

Ballerina Awards

Design Award 2018/2019
Design Award 2017
Design Award 2016
Design Award 2015

Ballerina Design Award 2018/2019

Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019
Ballerina Awards 2018/2019

In het jaar 2017 werd de Ballerina Design Award uitgereikt door EGGER in drie categorieën (compacte keuken in glanzend design, eiland als centraal design element, DirectLAK als woonelement).

compacte keuken in glanzend design Het is een genoegen om zijn zijdegladde materiaal te voelen of te genieten van het spiegelende spel van kristaleffecten. U tovert graag een vleugje glamour in uw dagelijkse leven. Raffinement op maat en een comfortuitrusting die tot in detail werkt, helemaal naar uw smaak.

Hier beloont Ballerina het beste keukenconcept dat overtuigt door gebruik van DirectLAk-fronten in hoogglans en slim de kleinste ruimte benut!

eiland als centraal design element Ruim opgezette planningen in modulaire constructie lijken geschapen te zijn voor open ruimtes. Waar de keuken het middelpunt van het gezinsleven wordt, tellen goede ideeën.

Hier vraagt Ballerina naar de meest succesvolle keuken die functioneel en elegant de DirectLAK-fronten in het eiland-ontwerp integreert.

DirectLAK als woonelement Wat onderscheidt een keuken van een woonkamer? Niets, als u het wilt. Ontelbare mogelijkheden voor de keuken als woonruimte! Ballerina beloont het ontwerp, dat het meest overtuigend de veelzijdigheid van woonmeubel-artikelen met DirectLAK mat en hoogglans in scene zet.

De internationale jury maakte het moeilijk om een beslissing te nemen over de toekenning van prijzen. Van de vele ingediende plannen met technieken van het bedrijf EGGER werd de nadruk gelegd op 9 verschillende plannen. Daarnaast is de befaamde "Best of the Best" designprijs uitgereikt onder de eerste drie plaatsen.

Gefeliciteerd met de prijswinnaars in 2018/2019

1e plaats categorie eiland als centraal design element: Herr Manfred Schieser, wohnfitz GmbH, 74731 Walldürn, Deutschland
1e plaats categorie DirectLAK als woonelement: mevrouw Joke Devrome, DSM Keukens NV, 9850 Nevele, Belgien
1e plaats categorie compacte keuken in glanzend design Herr Herbert Schewe, Küchen & Mehr GmbH, 89278 Straß, Deutschland

,,Best of the best“: mevrouw Joke Devrome, DSM Keukens NV, 9850 Nevele, Belgien

De jury:
Martin Allen-Smith, Editor Designer Kitchen & Bathroom magazine, UK
Kerstin Hülsmann, Public Relations Firma RITZENHOFF AG
Henk Knol, journalist en redacteur KIM & Sanitair & Tegel Specialist, NL
Heike Lorenz, redactieleider Küchenprofi und Möbelkultur
Dieter Müller, rector, schoolhoofd vakschool meubelhandel in Keulen (Möfa)
Gerd Ohlhauser, designer, uitgever International Surface Yearbook
Cordula Schmidt, designmanagement Firma RITZENHOFF AG
Prof. Dipl. Ing. Rudolf Schricker, binnenarchitekt, vicepres Bundes Deutscher Innenarchitekten
Stefanie Willach, uitgever en managing partner Interieur-Verlag GmbH (Küchenhandel/Küchennews/Sanitär- & Heizung News)

Ballerina Design Award 2017

Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017
Ballerina Awards 2017

In het jaar 2017 werd de Ballerina Design Award uitgereikt door GRASS in drie categorieën (puristische lijnen, kleine keuken met uitschuifcomfort, keuken als woonkamer).

Puristische lijnen:
In je huis richt je je op balans en duidelijke structuren. Esthetiek en praktischheid zijn geen aanspraak, maar natuurlijk. Het ontwerp moet altijd de functie volgen. Focus op de essentie van hoogwaardig comfort is uw motto.

Hierbij onderscheidt Ballerina het meest succesvolle keukenconcept, dat wordt gekenmerkt door zijn puristische lijnen en eenvoudig ontwerp door gebruik te maken van de lades en pull-outs.

Kleine keuken met uitschuifcomfort:
Fijn ontwerp en kleine keuken? Dit is geen tegenstrijdigheid. Koken, wonen en wonen worden ook in de kleine keuken gehouden. De mix van materiaal en de stijl van het ontwerp inspireren met verfijning in het dagelijks leven. Een handig gebruik van de lades en pull-outs overtuigt elke dag opnieuw!

Vandaag vraagt de Ballerina de meest succesvolle kleine keuken, die functioneel en chic extensiecomfort integreert in de planning.

Keuken als woonkamer:
Met open plattegronden is de trend naar ruime kastwanden met een maximale opslagruimte ongebroken. Waar eindigt de keuken? En waar begint de woonkamer? De overgangen zijn vloeibaar.
Ontelbare mogelijkheden voor de keuken als woonruimte! Ballerina onderscheidt het ontwerp dat de veelzijdigheid van het huishoudelijke meubilair met allerlei overtuigingen uitbeeldt met laden en uitrekingen.

De internationale jury maakte het moeilijk om een beslissing te nemen over de toekenning van prijzen. Van de vele ingediende plannen met technieken van het bedrijf GRASS werd de nadruk gelegd op 9 verschillende plannen. Daarnaast is de befaamde "Best of the Best" designprijs uitgereikt onder de eerste drie plaatsen. Tijdens de ballerina VIP Fan Party, die plaatsvond op 16 september 2017, werden de certificaten en trofeeën overhandigd aan de prijswinnaars, die uit verschillende landen komen.

Gefeliciteerd met de prijswinnaars in 2017

1e plaats categorie "Puristische lijnen": De heer Frank Weinmann, Küchenhaus Basler GmbH, 70794 Filderstadt, Duitsland
2e plaats categorie "Puristijnen": mevrouw Nele Teirlinck, DSM Keukens NV, 9850 Nevele, België
3e plaats categorie "Puristische Lijnen": de heer Herbert Schewe, Küchen & Mehr GmbH, 89278 Straß, Duitsland

1. Plaats categorie ,, Kleine Keuken Met Buitengewoon Comfort ": Mevrouw Ernestine Jungbeck, Timmerwerk Meubels Jungbeck, 94239 Zachenberg-Auerbach, Duitsland
2. Plaats categorie "Kleine Keuken Met Buitengewoon Comfort": De heer Christopher Ruff, De Keuken Professionele Hans Danis & Christopher Ruff GbR, 86169 Augsburg, Duitsland
3e plaats categorie "Kleine Keuken Met Buitengewoon Comfort": Mevr. Ingrid Robertz, Keukenkamers Ingrid Robertz, 67117 Limburgerhof, Duitsland

1. Plaats categorie "keuken als woonkamer": Monsieur Jean-Luc Colomes, Jeanfils & Fils S.A., 4537 Verlaine, België
2. Plaats categorie "Keuken als woonkamer": de heer Bernd Friedrich, Friedrich Küchen-Vertriebsgesellschaft in Hof mbH, 95032 Hof, Duitsland
3e plaats Categorie "Keuken als woonkamer": Mevr. Olga Lebedeva, SIA Lo Como, 1029 Riga, Letland
3e plaats categorie "Keuken als woonkamer": mevrouw Joke Devrome, DSM Keukens NV, 9850 Nevele, België

"Beste van de beste": de heer Frank Weinmann, Küchenhaus Basler GmbH, 70794 Filderstadt, Duitsland

De jury:
Prof. Rudolf Schricker, interieurarchitect, vice-president van de Federatie van Duitse Binnenhuisarchitecten

Martin Allen-Smith, redacteur van Designer Kitchen and Bathroom magazine, Verenigd Koninkrijk
Kerstin Hülsmann, Public Relations Company RITZENHOFF AG
Heike Lorenz, redactie directeur keukenprofi en meubelcultuur
Henk Knol, journalist en redacteur KIM en Sanitair & Tegel Specialist, NL
Dieter Müller, directeur van het ministerie van meubels, Keulen (Möfa)

Gerd Ohlhauser, ontwerper, uitgever van het International Surface Yearbook
Stefanie Willach, redacteur en management partner van Interieur-Verlag GmbH (Küchenhandel / Küchennews / Sanitär- & Heizungnews)
Cordula Schmidt, Designmanagement Company RITZENHOFF AG

Ballerina Design Award 2016

Ballerina Design Award 2016
Ballerina Design Award 2016
Ballerina Design Award 2016
Ballerina Design Award 2016
Ballerina Design Award 2016
Ballerina Design Award 2016

In 2016 werd de Ballerina design-award powered by Kesseböhmer in 3 categorieën uitgeloofd (design voor onderkasten, design voor hoge kasten, comfort).

Design voor onderkasten:
Een echte ruimte - meer comfort voor elke keuken - het uittrekelement voor onderkasten in diverse varianten. Flexibel qua planning, groots qua ruimtebenutting - helderheid en gemakkelijk bereikbare voorraden. Ballerina onderscheidt hiervoor het meest geslaagde keukenconcept dat de onderkastruimte zinvol benut.

Design voor hoge kasten:
Het uittrekelement voor hoge kasten, het ideale voorraadcentrum voor de keuken, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Hier draait alles om comfort, overzicht en een goede bereikbaarheid. Tegenwoordig vraagt Ballerina naar het meest geslaagde hoge kastgedeelte dat een ideale symbiose van functionaliteit en uiterlijk biedt.

Comfort:
Grote functionaliteit in combinatie met een hoogwaardig design? In de moderne keuken hoeven dat geen tegenstellingen te zijn. Zowel de 'Liftboy' als de 'ergoAGENT base' staan voor een optimale bereikbaarheid en eenvoudige bediening in combinatie met een elegante beweging! Ontelbare mogelijkheden voor de comfortabele keuken! Ballerina onderscheidt de planning die de flexibiliteit en veelzijdigheid van 'Liftboy' en/of 'ergoAGENT base' het meest overtuigend demonstreert.

De internationale vakjury werd het niet gemakkelijk gemaakt om de prijzen toe te kennen. Uit de vele ingezonden planningen met beslag van de firma Kesseböhmer werd de focus toen op 9 verschillende planningen gelegd. Bovendien ontving een van de beste 3 ook de felbegeerde 'Best of the Best' design-award. Tijdens de Ballerina VIP-fan party die op 17 september 2016 plaatsvond werden in een feestelijke omlijsting de oorkonden en bekers overhandigd aan de prijswinnaars uit de diverse landen.

Wij willen de winnaars van 2016 van harte feliciteren

1e plaats categorie 'Onderkasten': de heer Matthias Kappe, Kulinario Küchen GmbH, 59929 Brilon, Duitsland
2e plaats categorie 'Onderkasten': de heer Herbert Schewe, Küchen & Mehr GmbH, 89278 Straß, Duitsland
3e plaats categorie 'Onderkasten': mevrouw Ernestine Jungbeck, meubelmakerij Möbel Jungbeck, 94239 Zachenberg, Duitsland

1e plaats categorie 'Hoge kasten': mevrouw Marine Claret-Tournier, Les Cuisines de Marine, 69270 Fontaines sur Saone, Frankrijk
2e plaats categorie 'Hoge kasten': de heer Guilleume Walther, Espace Wider SA, 1023 Crissier, Zwitserland
3e plaats categorie 'Hoge kasten': de heer Herbert Schewe, Küchen & Mehr GmbH, 89278 Straß, Duitsland

1e plaats categorie 'Comfort': de heer Herbert Schewe, Küchen & Mehr GmbH, 89278 Straß, Duitsland
2e plaats categorie 'Comfort': mevrouw Xandra Saalfeld, Küchenatelier Erfurt, 99084 Erfurt, Duitsland

'BEST OF THE BEST' 2016: de heer Matthias Kappe, Kulinario Küchen GmbH, 59929 Brilon, Duitsland

De jury:
Prof. Dipl. Ing. Rudolf Schricker, binnenhuisarchitect, vice-president van de Bund Deutscher Innenarchitekten Martin Allen-Smith, editor designer Kitchen en Bathroom magazine, UK Kerstin Hülsmann, public relations firma RITZENHOFF AG Henk Knol, journalist en redacteur KIM en Sanitair & Tegel Specialist, NL Dieter Müller, schooldirecteur van de Vakschool van de meubelhandel in Keulen (Möfa) Gerd Ohlhauser, designer, uitgever van het International Surface Yearbook Stefanie Willach, uitgever en beherend vennoot van Interieur-Verlag GmbH (Küchenhandel/Küchennews/Sanitär- & Heizung News) Cordula Schmidt, designmanagement firma RITZENHOFF AG

Ballerina Design Award 2015

Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015
Ballerina Design Award 2015

Aan het begin van de huisbeurs 2015 werd de eerste Ballerina design-award powered by Resopal overhandigd aan de winnaars. De keukenplanningen werden in drie categorieën beoordeeld (monumentaal, lef bij kleurgebruik en small spaces).

Monumentaal:
Resopal-keukens hebben een lange levensduur, zijn belastbaar, sterk, betrouwbaar en stijlzeker. Alleen door de hoge kwaliteit kunnen zij jarenlang een vast bestanddeel van het interieur zijn. Net als gesteente dat voor de eeuwigheid is gemaakt en op tijdloos mooie wijze zijn plek vindt in landschapsschilderijen. Ballerina onderscheidt de meest stijlvolle Resopal-keuken in de oppervlaktestructuur 'keramiek', op monumentale wijze opgenomen in het totaalconcept van de keuken.

Lef bij kleurgebruik:
In de jaren '50 bracht het kleurige RESOPAL® kleur in de trieste naoorlogse tijd. Tegenwoordig vraagt Ballerina naar 'Lef bij kleurgebruik' en onderscheidt de meest geslaagde witte Resopal-keuken, die wat betreft accenten en ruimtevormgeving 'kleur bekent'.

Small spaces: de uitdaging voor keukenplanners is om veel ruimte, veel oppervlak en veel bewegingsruimte op een klein oppervlak te creëren. Ballerina geeft een prijs aan het meest geslaagde keukenconcept, dat de beperkte ruimte slim benut.

De internationale vakjury werd het niet gemakkelijk gemaakt om de prijzen toe te kennen. Uit de vele ingezonden Original Resopal-keukens werd de focus toen op 9 verschillende planningen gelegd. Bovendien ontving een van de beste 3 ook de felbegeerde 'Best of the Best' design-award. Tijdens de Ballerina VIP-fan party die op 19 september 2015 plaatsvond werden in een feestelijke omlijsting de oorkonden en bekers overhandigd aan de prijswinnaars uit de diverse landen.

Wij willen de winnaars van 2015 van harte feliciteren

1e plaats categorie 'Monumentaal': mevrouw Angelika Stiegler, meubelmakerij Stiegler, 75038 Oberderdingen, Duitsland
2e plaats categorie 'Monumentaal': de heer Fabrice Nicolas, Pyrotech S.P.R.L, 6061 Montignies-sur-Sambre, België
3e plaats categorie 'Monumentaal': mevrouw Marise Kamel, MK. Cuisines D’allemagne s.a.r.l., RL-0 Beiroet, Libanon
4e plaats categorie 'Lef bij kleurgebruik': de heer Helmut Eckl, MEGA Küchenwelt efa & Käufl GmbH, 84030 Landshut, Duitsland
5e plaats categorie 'Lef bij kleurgebruik': mevrouw Anja Vincentz-Hornburg, Küchen und mehr..., 31224 Peine, Duitsland
6e plaats categorie 'Lef bij kleurgebruik': mevrouw Marianne Pfeiffer-Hell, Küchen mit Pfiff, 86567 Hilgertshausen, Duitsland
7e plaats categorie 'Small spaces': de heer Björn Thiele, Küchenhalle GmbH, 71364 Winnenden, Duitsland
8e plaats categorie 'Small spaces': de heer Ruud van Heumen, H.W. de Haar Niftrik B.V., 6606 AB Niftrik, Nederland, mevrouw Beate Mächtel, Emil Schweikert GmbH, 68753 Waghäusel, Duitsland

'BEST OF THE BEST' 2015: mevrouw Angelika Stiegler, meubelmakerij Stiegler, 75038 Oberderdingen, Duitsland (hier de planning)

De jury:
Prof. Dipl. Ing. Rudolf Schricker, binnenhuisarchitect, vice-president van de Bund Deutscher Innenarchitekten Martin Allen-Smith, editor designer Kitchen en Bathroom magazine, UK Kerstin Hülsmann, public relations firma RITZENHOFF AG Henk Knol, journalist en redacteur KIM en Sanitair & Tegel Specialist, NL Dieter Müller, schooldirecteur van de Vakschool voor de meubelhandel in Keulen (Möfa) Gerd Ohlhauser, designer, uitgever van het International Surface Yearbook Stefanie Willach, uitgever en beherend vennoot van Interieur-Verlag GmbH (Küchenhandel/Küchennews/Sanitär- & Heizung News) Cordula Schmidt, designmanagement Firma RITZENHOFF AG

Naar de top